PRAKTIJKSPEUREN

Leer alles over praktijkspeuren aan de hand van de vijf W’s: 

Wat is praktijkspeuren? 

Tijdens praktijkspeuren werken we een menselijk spoor uit en krijgt de speurhond vooraf de geur van deze persoon aangeboden. Diegene die ‘gezocht wordt’ loopt een route af en verstopt zich aan het einde van het spoor. Daarna gaat jouw hond aan het werk, samen met jou! Het doel is dat hij zo snel en effectief mogelijk de vermiste persoon vindt. Hij leert om één specifieke geur te (blijven) volgen en alle andere lekkere luchtjes van mens en dier te negeren.

Voor Wie is praktijkspeuren? 

Praktijkspeuren is mogelijk voor alle honden. Ongeacht ras, leeftijd of wel/geen eerdere speurervaring. Elke hond gaat zijn neus achterna en heeft een natuurlijke aanleg voor speuren. Praktijkspeuren is bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor een onzekere hond en vormt daarnaast een goede uitlaatklep voor de actievelingen.

Waarom kies je voor praktijkspeuren?

Een favoriet uitje voor jou en je hond, even echte quality time omdat je samen actief bezig bent. Tijdens de training wordt de hond geestelijk en lichamelijk hard aan het werk gezet en leert nieuwe vaardigheden. Dit vraagt een hoge concentratie en veel hersenwerk. Uiteraard van de hond, maar ook van jou. Samen zijn jullie een team en streven jullie naar succes, met als resultaat: een voldane hond en een blije, trotse baas.

Waar ga je speuren?

We speuren in de mooie, veelzijdige natuur van Terschelling. Speuren in Unesco werelderfgoed, een uniek natuurgebied, wie wil dat nou niet! Het traject of de route is altijd anders en zetten we ter plekke uit. Ook de ondergrond voor het speuren varieert daarmee elke keer. Het speurniveau van de hond is hiervoor leidend, daarom is elke les maatwerk. Toegesneden op jouw eigen viervoeter.

Waar ga je speuren?

We speuren in de mooie, veelzijdige natuur van Noordwijk & Katwijk en in regio Amsterdam. Speuren in de unieke natuur-duin-en bosgebieden van Noordwijk & Katwijk, wie wil dat nou niet! Het traject of de route is altijd anders en zetten we ter plekke uit. Ook de ondergrond voor het speuren varieert daarmee elke keer. Het speurniveau van de hond is hiervoor leidend, daarom is elke les maatwerk. Toegesneden op jouw eigen viervoeter.

En wat is de Werkwijze?

We werken altijd met een spoorlegger; de ‘vermiste persoon’ die het spoor uitzet. De speurhond speurt altijd in een gebied waar recentelijk mensen en dieren hebben gelopen en waar dus meerdere geuren te ruiken zijn. We bouwen de training(en) eerst rustig op, vervolgens passen we de moeilijkheidsgraad telkens aan waardoor de hond leert omgaan met verschillende mate en vormen van afleiding. Een speurles duurt gemiddeld een uur en wordt aangepast aan elke ‘combinatie’ (baas en hond). 

Ontdek wat jouw hond allemaal kan...

XPLORE DOG TRACKING

PRAKTIJKSPEUREN

ADDRESS

BURGEMEESTER REEDEKERSTRAAT 43

8881BZ West-Terschelling

CALL

+31 (0) 646593052

WRITE

CLICK