DETECTIE

Leer alles over detectie aan de hand van de vijf W’s:

Wat is Detectie? 

Detectie is neuswerk voor de hond waarbij hij getraind wordt om een specifieke geur te zoeken en te verwijzen. De hond zoekt naar een verborgen geurbron, dat kan zowel in een binnenruimte als in een bepaald gebied buiten. Allereerst leren we de hond een specifieke geurstof aan die hij gaat herkennen en later gaat linken met wat lekkers als beloning. Daarna gaat hij zelfstandig op zoek naar deze geur en laat hij door zijn lichaamstaal weten wanneer en waar hij de gezochte geur gevonden heeft. Detectie is neuswerk voor de hond waarbij hij getraind wordt om een specifieke geur te zoeken en te verwijzen. De hond zoekt naar een verborgen geurbron, dat kan zowel in een binnenruimte als in een bepaald gebied buiten. Allereerst leren we de hond een specifieke geurstof aan die hij gaat herkennen en later gaat linken met wat lekkers als beloning. Daarna gaat hij zelfstandig op zoek naar deze geur en laat hij door zijn lichaamstaal weten wanneer en waar hij de gezochte geur gevonden heeft.

 

Voor Wie is Detectie?

Detectielessen zijn geschikt voor alle honden(rassen) van alle leeftijden en worden afgestemd op de neus van elke individuele hond. Geen hond is hetzelfde dus we volgen letterlijk de neus van jouw hond en daarmee zijn of haar eigen niveau en
snelheid. Daarnaast zijn detectielessen ook goed voor honden met probleemgedragingen. Het zoekwerk, intensief snuffelen, heeft bijvoorbeeld een stres verlagend effect. Daarnaast groeit de hond in zelfvertrouwen door de behaalde succesjes en geeft het de hond structuur en focus in het volbrengen van één specifieke taak. Let wel: de detectielessen zijn geen oplossing voor
probleemgedrag, maar detectie heeft wel duidelijk veel positieve gedragseffecten. Daarom kunnen deze lessen ondersteunend werken voor de hond. 

Waarom kies je voor Detectie?

Mentale uitdaging

Detectielessen zijn leerzaam voor zowel baas als hond. Als baas leer je de lichaamstaal van je hond (nog beter) kennen. Ook zijn deze lessen zowel inspannend als ontspannend voor jouw viervoeter en daarmee een geweldige mentale uitdaging. Het zoeken met de neus is natuurlijk gedrag van de hond die we aanspreken met het detectiewerk. Daarmee sluiten de detectielessen aan bij de natuurlijke aanleg van de hond omdat hij actief met zijn neus aan het werk gaat en hiervoor wordt beloond en geënthousiasmeerd. Het belangrijkste doel is dat baas en hond er plezier aan beleven. Dan zal jouw viervoeter na het zoekwerk zich heerlijk moe en voldaan voelen. Kortom: een mooie uitdaging voor baas en hond. 

Waar ?

De lessen worden gegeven aan de Rijnsburgerweg 56 te Oegstgeest.

Caravanstalling Buitenlust nummer 39. De locatie is de kas vooraan op het terrein. Je kan via de schuifdeur aan de zijkant naar binnen en via de schuifdeur aan de voorkant weer naar buiten. Afhankelijk van het detectie niveau gaan wij ook naar buitenlocaties.

 

 

DETECTIE:

Prijzen per les:

• Detectieles, individueel, 30 minuten:    €30,00

• Detectieles, individueel, 5 rittenkaart:   €135,00

• Detectieles, individueel, 10 rittenkaart: €270,00

 

Groeps of Duolessen op aanvraag

 

Naast het volgen van lessen, is het ook mogelijk om detectie examens te doen
de Detection Trials, volgens Argos richtlijnen of level certificaten volgens Scent Imprint For Dogs richtlijnen.

Bij elke level wordt er meer gevraagd van jou en je hond. Zo heb je altijd een doel om naar toe te werken!

Catharina van der Zee is gediplomeerd Detectie Instructeur:
ARGOS scentwork academy & Scent Imprint for Dogs (level 3).

Detectie tijden Oegstgeest:

Donderdag:  13:30 14:00 14:30 15.00 15.30 16.00 16.30 17.00 17.30 uur
Vrijdag:         13:30 14:00 14:30 15.00 15.30 16.00 16.30 17.00 17.30 18.00 18.30 uur
Zaterdag:      15.00 15.30 16.00 16.30 17.00 17.30 18.00 18.30 uur
Zondag:        15.00 15.30 16.00 16.30 17.00  uur 

De Detectie lessen worden in samenwerking met Hondentraining Kees van Duijn verzorgd. 

Klik op de link of het logo om direct in te schrijven.

 

En wat is de Werkwijze?

Deze recreatieve sport is gebaseerd op de manier waarop officiële drugshonden en explosievenhonden worden getraind. Daarmee zijn het professionele lessen, maar met een groot verschil: met de detectielessen trainen we de hond niet tot politiehond. Het zoeken naar narcotica en explosieven is voor ons verboden. De detectielessen zijn puur recreatief en bedoeld als een gezamenlijke activiteit waarbij baas en hond functioneren als een team. Als geurbron gebruiken wij veilige, toegestane bronnen die geur afgeven zoals kruiden, specerijen, koffie, thee of essentiële oliën.

Ontdek wat jouw hond allemaal kan...

XPLORE DOG TRACKING

DETECTIE

ADDRESS

BURGEMEESTER REEDEKERSTRAAT 43

8881BZ West-Terschelling

CALL

+31 (0) 646593052

WRITE

CLICK